Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17024

De geheime kerk

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Vermeer, Jan

Spannende roman

Saskia Schouten

24-03-2017

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Met andere predikanten wordt David de Winter uitgenodigd in het Torentje voor een gesprek met mevrouw Posthumus, de premier van Nederland. Haar boodschap voor de kerkgenootschappen is:
Liberté, Egalité, Fraternité. Vrijheid, gelijkheid en broederschap.

Ze vindt dat de kerk als negatief ervaren wordt. Ze wil dat alle denominaties opgaan in een Kerk van Nederland. Dan komt er bij David een huiszoeking en wordt hij gearresteerd. Hij wordt van allerlei dingen beschuldigd en komt in de gevangenis terecht. Intussen zijn er problemen met zijn dochter Sharon. Ze gelooft niet meer in God en laat zich meeslepen door een jongen die zich Legend noemt. Door hem komt ze in grote moeilijkheden. Chantal, de vrouw van David, start een geheime kerk maar ze krijgt het heel moeilijk.

Dit alles zijn ingrediënten voor deze spannende roman die een beeld geeft van hoe het zou kunnen gaan als in Nederland vervolging zijn intrede doet. De worstelingen van de gelovigen worden realistisch beschreven en het stemt de lezer tot nadenken. Kiezen we voor kruis of comfort als het zover is?

Bij dit boek wordt een gratie e-book geleverd getiteld: Volg je Mij, een uitnodiging om met Jezus te lijden en te leven.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.