Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202537

De bruid van blackfriars lane

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Griep, Michelle

roman

Sjoerd Veenman

04-10-2023

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De nieuwe roman van Michelle Griep is een zelfstandig leesbaar vervolg op ‘In naam van de kroon.’ Het verhaal speelt zich af in de tweede helft van de negentiende eeuw, een tijd vol ontdekkingen en ontwikkelingen. Politieman Jackson Forge staat op het punt om in het huwelijk te treden met Kit Turner, een jonge vrouw die voor galg en rad is opgegroeid. Ze was een oplichtster en dievegge, maar is op het goede pad terechtgekomen, ook omdat ze gelovig is geworden.

Kit wil haar aanstaande man verrassen door te achterhalen wie in het verleden de broer van Jackson hebben aangevallen en verminkt. Dit blijkt echter een gevaarlijke opdracht, waarmee ze haar huwelijk en zelfs haar leven op het spel zet.

Waardering.

De schrijfster heeft een vlotte pen, en ze kan zowel spannende als meer romantische scènes schrijven. Ook heeft ze gevoel voor humor. Mensen die op zoek zijn naar een boek dat wel spannend is, maar waarvan je weet dat het uiteindelijk goed zal aflopen, zijn bij Griep aan het goede adres.

Minpunten.

De schrijfster weet het een en ander over de periode waarin haar verhaal zich afspeelt en dat behoedt haar voor historische missers. Toch zijn haar personages wel erg van onze tijd. Met bepaalde moderne opvattingen, lijken ze soms verdwaald in de negentiende eeuw. Het christelijk geloof speelt een behoorlijke rol in het boek. Op zich positief, maar van de manier waarop word ik niet altijd vrolijk. Kit slaagt erin zichzelf voortdurend in de problemen te brengen, waarna ze God te hulp roept. Wat meer verantwoordelijkheidsgevoel zou haar hebben gesierd.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.