Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202514

De bende

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Veenman, Sjoerd

jeugd detective

Saskia Schouten en Lodewijk Crijns

05-07-2023

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Saskia Schouten:

Een bende, bestaande uit tieners, pleegt volwassen misdaden. Een oude vrouw wordt beroofd en mishandeld. Ze komt in het ziekenhuis terecht en kan de politie zinvolle informatie geven over de daders. Maritz krijgt de taak om de bende op te rollen.

Maar dan krijgt hij een brief die hem helemaal van zijn stuk brengt. Hij ziet zich genoodzaakt om zijn vriendschap met Anna te verbreken. Maar daar neemt Anna geen genoegen mee.

Intussen is er een nieuwe inbraak gemeld. Hierbij is een dode gevallen. Is dat ook het werk van de jeugdbende?

Dit is het dertiende deel in de serie over inspecteur Maritz en het is bijzonder spannend.  Ik las het boek in een ruk uit en wederom was de dader iemand die ik niet verwacht had.

 

Lodewijk Crijns:

Dit is het dertiende deel uit de serie ‘Een zaak voor inspecteur Maritz’, die zich alle in Almere afspelen. In dit deel is er een jeugdbende die inbraken doet. Bij een daarvan wordt een oude vrouw mishandeld, ze belandt daardoor in het die in het ziekenhuis. Niet veel later blijkt bij een inbraak zelfs een oude vrouw te zijn vermoord en uiteraard valt de verdenking op de jeugdbende. Zoals altijd bij Sjoerd Veenman, zijn er wat verdachten die in aanmerking komen, maar ook nu weer is de ontknoping verrassend. Inspecteur Maritz is een gelovig christen, wat niet altijd in goede aarde valt bij zijn collega’s.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: De bende

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.