Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20144

De allereerste kerstnacht

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Michel de Boer

Prentenboek kind 4-8 jaar Kerst

Cora van Dijk

9-12-2020

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Het kerstverhaal wordt op een aansprekende manier getekend en verteld door Michel de Boer. De Bijbelse geschiedenis van de geboorte van Jezus blijft bijzonder en dat weet hij goed door te geven.

Over de inhoud hoef ik niets te vertellen. Die is ongetwijfeld bekend. Maar wat dit boekje zo bijzonder maakt, is dat het ook heel bruikbaar is voor kinderen die niets of nauwelijks iets weten over kerst. Dat is al te merken aan de eerste zinnen: “De allereerste kerstnacht was lang geleden. Toen werd een heel bijzondere koning geboren.” Voorlezen dus, niet alleen aan je kinderen die het verhaal al kennen, maar ook bijvoorbeeld aan je buurkinderen en wie het maar wil horen!

Er is één puntje dat voor de leeftijdsgroep waarvoor het verhaal bedoeld is (4 tot 8 jaar) erg moeilijk is: de woorden wierook en mirre worden niet uitgelegd. Zelfs christelijke kinderen kunnen zich hierbij niet veel voorstellen. Daar hadden andere woorden gebruikt kunnen worden. Maar dat kan de voorlezer dan mooi uitleggen.

Alles bij elkaar ben ik erg enthousiast over deze uitgave, die beslist uitstijgt boven de vaak te kinderachtige kerstboekjes die ik de laatste jaren gezien heb. Ook de tekeningen zijn duidelijk bedoeld voor de leeftijdsgroep, zeer mooi en Bijbels neergezet.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.