Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20092

Cappuccino in het Midden-Oosten

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Redhed, Anika

Reisroman

Saskia Schouten

19-08-2020

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dit is een verslag van een reis die de auteur met haar man heeft gemaakt. Het is heel interessant om te lezen hoe het er in Iran, Oman en Dubai aan toe gaat. Zodra het vliegtuig Iran nadert, verzoekt de stewardess de vrouwen om hun hoofd te bedekken.

Teheran is een beleving. Er zijn veel blinde muren die zijn ‘versierd’ met portretten van de Iraanse leiders. Hand in hand lopen mag niet. De mensen zijn erg aardig, de meeste vragen waar ze vandaan komen. Teheran heeft veel interessante bezienswaardigheden. Vervolgens gaan ze naar Dubai, een heel ander land dan Iran. In een supergroot winkelcentrum zijn behalve de bekende koffie- en kledingketens een indoor skiresort en een sneeuwpark gevestigd. Niet voor te stellen in een land waar het ’s zomers veertig graden is. Alles is er groot, luxe en bijzonder zoals een Ferraripretpark, een 6D-bioscoop en een beautysalon waar je een gezichtsmasker van goud kunt laten aanbrengen.
Oman is een grote zandwoestenij. Iedere afwijking van bruin is een zeldzaamheid.

Het was een ervaring om dit boek te lezen. De auteur heeft alles op een leuke manier beschreven, gelardeerd met humoristische opmerkingen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.