Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

15053

15053

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Mijnders, Hans

Jeugdboek

Cora van Dijk

28-04-2015

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Floortje is dolblij als haar moeder voorstelt om haar kleedgeld te geven. Wat kan ze dan allemaal wel niet kopen? Omdat ze verliefd is op Jack wil ze indruk maken met haar kleding en koopt ze wat spulletjes online. Een nieuw mobieltje is ook een wens van haar. Als ze doorkrijgt dat het geld niet genoeg is om dat allemaal te bekostigen gaat ze werken bij de supermarkt. Maar ook dan heeft ze nog geen geld genoeg om haar wensen te vervullen. Gaandeweg leent ze bij verschillende mensen geld en wordt haar leven beheerst door lenen, liegen en zelfs stelen. Toch blijft ze haar best doen dit te verbergen voor haar vrienden en haar ouders.

Nadat ik de eerste bladzijden van het boek had gelezen, was ik nog niet enthousiast. Het kwam te kinderlijk over voor een meisje in de leeftijd van Floortje. Gelukkig werd het al snel beter en leefde ik volop mee. Verliefd op een jongen die iedereen verkeerd voor je vindt; die te losjes met de meisjes omgaat. De worsteling van Floortje: maar hij is zo leuk en hij heeft aandacht voor me. Alle moeite moet ze doen om haar problemen met geld voor haar vriendinnen te verbergen en vooral voor haar ouders. Het verhaal sleept je mee in haar zorgen. En als dat al zo is bij een volwassene, dan kun je er zeker van zijn dat het bij de tieners ook zo is. Daarom een dik compliment voor dit boek. Het komt totaal niet belerend over en snijdt ondertussen een paar problemen aan waar tieners dagelijks mee te maken hebben.

Je zou kunnen zeggen dat het boek niet goed afloopt. Of misschien toch juist wel. Zoek dat zelf maar uit door het boek te lezen. Dan weet je hoe Floortje er over denkt. Het boek is aantrekkelijk geprijsd.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 6 Average: 4]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.