Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

07012

Belofte van trouw

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kingsbury, Karen

Christelijke roman

Ina Velthuizen

28-08-2007

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

 Dit boek is winnaar van de Amerikaanse prijs:
The 2007 Christian book of the year.

Als zij als assistent-voorlichter gaat werken op een legerbasis, ontmoet Emily Justin. Al snel is voor hen allebei duidelijk dat zij samen verder willen. Toch moeten zij voor de periode van een half jaar afscheid nemen, omdat Justin voor zijn werk als militair nog een tweede keer een periode naar Irak gaat.

Een andere verhaallijn laat de situatie van de ouders van Emily zien: Shane en Lauren. Door omstandigheden in het verleden zijn zij elkaar al voor de geboorte van Emily uit het oog verloren. Intussen hebben ze elkaar teruggevonden en zijn er trouwplannen. Hun relatie wordt bemoeilijkt doordat zij totaal verschillende standpunten hebben over de situatie in Irak en Afghanistan. Door haar baan als oorlogsverslaggeefster is Lauren fel tegen de oorlog, terwijl Shane vlieginstructeur is in het leger en de oorlog steunt.

Lauren neemt uiteindelijk afscheid van Shane en vertrekt naar Irak. Daar ontmoet ze Emily's vriend Justin. Door deze ontmoeting krijgt ze meer oog voor 'de andere kant' van de oorlog. Een tragische gebeurtenis in Irak heeft grote gevolgen voor alle betrokkenen.

Belofte van trouw is een vervolg op de roman Nu en altijd, het is echter ook heel goed leesbaar als je het eerste deel niet gelezen hebt. Het boek is vlot geschreven en heeft een goede opbouw, waardoor je voortdurend benieuwd bent naar het vervolg. Relaties spelen een belangrijke rol, maar de lezer krijgt ook wat meer inzicht in de complexiteit van de oorlog en Afghanistan en Irak.

Wel een paar punten van kritiek:

  1. Verschillende keren wordt een reden gegeven voor een gedachte of handeling, waarbij voor mij het verband absoluut niet duidelijk is.
  2. De personages leggen hun vragen voortdurend voor aan God. De manier waarop het beschreven wordt, lijkt het alsof God wel heel direct en duidelijk antwoordt.
  3. De personages lijken soms wel supermensen, met name Justin en Emily. Ze hebben nauwelijks fouten en reageren in elke situatie voorbeeldig

Al met al: een prima boek, dat heel makkelijk leest. Echt een verhaal waar je helemaal induikt.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.