Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

07014

Bakht Singh

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Koshy, T.E.

Biografie

Kees van Baardewijk

26-09-2007

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Wat hoort bij een levend geloof? Trouw blijven aan het Woord van God, je erdoor laten inspireren en het vrolijk doorgeven. En dat is precies af te lezen van het omslag van ,,BAKHT SINGH" – de biografie van de grote twintigste-eeuwse opwekkingsprediker van T.E.Koshy. De foto is karakteristiek: altijd zie je Bakht Singh met de bijbel in zijn hand, wijzend op een bepaalde tekst.

Ik had eigenlijk geen voorstelling van de man die sinds de 30er jaren van de 20e eeuw bij alle protestanten in India bekend was, maar sinds ik deze biografie las staat hij me helder voor ogen. Oorspronkelijk was hij Sikh , hij groeide op in het koloniale India en hij had een diepe afkeer van God en zijn Woord en van de christenen. Maar aan boord van een schip onderweg naar Canada raakte God hem aan en sindsdien was er in zijn leven niets anders dan ,,Jezus Christus en Die gekruisigd". Hij bracht het Evangelie niet alleen in India, nee, ook in de andere landen daar en tot in de Europese landen toe.

Je leest dit boek met stijgende gegrepenheid. Wat is er bij God een kracht en macht om iemand opnieuw geboren te laten worden en tot een instrument te maken. Na zijn bekering werd Bakh Singh een vurig opwekkingsprediker met een grote gave van verkondiging op alle plaatsen en in allerlei kringen. Hij was tot in het uiterste radicaal. Hij deed geen ding zonder voorafgaand vurig gebed. Zijn wijze van optreden was zo overtuigend dat velen dankzij Gods genade tot levend geloof kwamen. Onvoorstelbaar zegenrijk waren de vruchten van zijn verkondiging.

Wat je op bijna elke bladzijde van deze omvangrijke biografie verbaast is dat God zo enorm veel tekenen laat zien en zoveel gebedsverhoringen geeft. Af en toe duizelt het je en wordt je bekropen door een gevoel van lichte twijfel. Waarom toen zoveel directe en duidelijke antwoorden van God en waarom onder ons in onze tijd zo weinig. Is God veranderd? Nee. Zijn wij soms veranderd? Daar houd ik het voorlopig maar op.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.