Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18044

Als ik mijn ogen sluit

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Musser, Elizabeth

Christelijke roman

Cora van Dijk

10-04-2018

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Schrijfster Josephine Bourdillon wordt wreed neergeschoten. Zij ligt ernstig gewond in het ziekenhuis. We lezen haar gedachten, die vaak ook teruggaan naar het verleden. Ze heeft veel meegemaakt en lijdt aan ernstige depressies. Wel heeft ze gelukkig het geloof dat haar steeds weer bemoedigt.

Als tweede persoon ontmoeten we haar dochter Paige. Zij heeft het geloof van haar ouders achter zich gelaten, is nog jong en twijfelachtig over zichzelf. Maar ze is dol op haar moeder. Waar ze niet goed mee om kan gaan is haar vader; hij lijkt iets te verbergen over het verleden. Zou dat met haar moeder te maken hebben?

De derde verteller, waar het boek mee begint, is Henry. Hij is de man die de moord probeerde te plegen. Hij is een huurmoordenaar, heeft dit vaker gedaan en ontving de opdracht om Josephine om te brengen. Nu het mislukt is weet hij niet wat hij moet doen. Hij heeft een ernstig ziek zoontje en door de moord zou hij zoveel geld verdienen dat hij de nodige operatie zou kunnen betalen. Zou degene die hem ingehuurd heeft nu achter hem aankomen? Zou hij wel betalen?

Deze drie verhaallijnen komen al snel bij elkaar. Het is niet moeilijk om te begrijpen hoe het geheel in elkaar zit. Alles leest vlot en makkelijk. Naast deze drie mensen zijn er nog meer interessante personen die een grote rol spelen. Maar er worden niet te veel personages opgevoerd. Alles bij elkaar is het boek zoals je van Musser kunt verwachten. En toch……

Ik miste een zekere diepgang. Er komen heftige onderwerpen aan bod, maar de personages blijven wat oppervlakkig. Vooral het personage Henry is niet altijd geloofwaardig neergezet. De ene keer is hij een man uit de lagere klasse, met een jeugd waarin hem niets geleerd is en waardoor hij op het slechte pad ging. Aan de andere kant laat het boek hem dingen zeggen en denken die daar niet bij passen. Josephine heeft hetzelfde. Vaak een geloofwaardig persoon, maar niet altijd. Wat mij betreft wordt ook de plot te vroeg vrijgegeven, waardoor de rest van het boek voorspelbaar is. Ik moet eerlijk bekennen dat ik betere boeken van Musser heb gelezen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.