Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17091

ADHD Hoe haal je het uít je hoofd?

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Wildervanck, Cathelijne

Themaboek, psychologie

Cora van Dijk

14-07-2017

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Er is al veel geschreven over ADHD/ADD. Er zijn ook veel mensen die ermee te maken krijgen; in het gezin, op het werk. Heel wat professionals hebben een uitgesproken mening over deze aandoening. Vaak spelen rust en structuur hierbij een grote rol.

Cathelijne legt op heldere wijze uit wat er allemaal komt kijken bij ADHD. Hierover gaat het eerste deel van dit boek. Over prikkels, filters, het te volle hoofd. En hoe je daarmee omgaat. Er worden veel voorbeelden gebruikt voor de herkenbaarheid, maar ook duidelijke fysiologische informatie ontbreekt niet.

In deel twee komt de vraag aan bod die de titel van het boek is: Hoe haal je het uit je hoofd? Wat wil je bereiken? Wat zijn je doelen? Welke hulp heb je hierbij nodig? Het boek biedt inzicht in antwoorden op deze vragen. In zekere zin is dit ook een zelfhulpboek; echter, je zult wel een denkniveau van mbo+ tot hbo nodig hebben om ermee aan de slag te gaan. En dan nog vraag ik me af of het niet beter is om tenminste iemand te hebben om mee te sparren.

Cathelijne Wildervanck biedt met dit boek heldere en nieuwe inzichten in ADHD/ADD. Het is in het leven niet altijd mogelijk om te ‘ontprikkelen.’ Daarom is het goed om te leren omgaan met prikkels en te leren kiezen welke je wel of niet binnen laat komen. Ook voor hulpverleners is het belangrijk om van deze visie kennis te nemen. Weliswaar niet een boek voor elke lezer, maar toch voor een grote groep mensen die in hun omgeving te maken hebben met mensen met ADHD/ADD.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.