Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

14126

14126

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Epping, Dineke e.a.

17 Verhalen

Marga Janssen

15-10-2014

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Wie houdt er niet van lekker wegdromen met een boek als je even nergens meer zin in hebt? Met dit boek kun je dat prima! Deze zeventien korte verhalen met als thema verliefdheid zijn het resultaat van de fun & faith schrijfwedstrijd van Joy Books. Dineke Epping is met recht de winnares van deze bundel. Haar verhaal voldoet aan drie belangrijke kenmerken van ‘christelijke’ chicklit: humor, het geloof in God en romantiek.

Ook in de andere verhalen is romantiek ruimschoots aanwezig. Soms wat nuchter, een andere keer ‘zwijmelend’. Een enkele keer denk ik: vindt de schrijfster dit romantisch? Onderwerpen als schoonmoeders, bruidsjurk kiezen en een kwijtgeraakte ring zijn aanwezig. Men leert elkaar kennen in een lift, in een vliegtuig of na de dood van de buurman. Het geloof wordt regelmatig genoemd, soms besproken en een andere keer ietwat ‘zweverig’ gebruikt doordat de hoofdpersoon een stem hoort die zogenaamd zegt wat ze moet denken of doen. Ik persoonlijk geloof wel dat dit voorkomt maar er is wel onderscheidingsvermogen voor nodig.

Het proces van kennismaking tot verliefdheid (of andersom) wordt meestal vrij geleidelijk beschreven. Geen bedscènes, wel een ongeplande zwangerschap. Het valt me op dat het zelfbeeld van enkele meisjes en vrouwen in de verhalen soms wat laag is getuige het dralen voor de spiegel en het toespreken van zichzelf. Ook situaties van ‘dat heb ik weer‘. Sommige verhalen eindigen onverwachts of zonder ‘happy end’. De bundel ziet er goed verzorgd uit met op de cover een foto die iets uitbeeldt over het winnende verhaal, erg leuk gevonden.

Dani van Doorn, de samensteller van dit boek, schrijft kinderboeken en doktersromans. Van haar kwam dit jaar de roman ‘Bjoetie en de Biest’ uit. Sinds kort heeft ze een eigen uitgeverij: JOY BOOKS (www.joybooks.nl) met de bedoeling het genre van de Fun & Faith chicklit te bevorderen. Van de winnares Dineke Epping die dol is op historische romantiek, zal in 2015 een historische roman verschijnen.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Een reactie op: 17x verliefd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.