Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18135

Onverwacht verliefd

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Schouten, Saskia

Roman

Frea Kroese

09-11-2018

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Brigitte en Iris zijn goede vriendinnen en doen een weekendje Praag. Brigitte maakt op de Karelsbrug kennis met de kunstschilder Vilek en door haar blinde verliefdheid brengt haar dat later in het boek in een onverkwikkelijk avontuur. Iris maakt in de trein op weg naar huis, terug van hun weekendje Praag, kennis met Florian. Doordat Iris plotseling genoodzaakt is een man te reanimeren en Florian haar adres en telefoonnummer met bloes en al in de was doet, zijn ze geen van twee in staat om elkaar te vinden in de daaropvolgende drie maanden. Het leven gaat verder, maar ze kunnen de ander toch niet vergeten en in contact met de andere sekse dringt zich steeds het beeld van de ontmoeting in de trein op, waar ze voor heel even hartsmaatjes waren en een enorme indruk op elkaar maakten.

Door een kordaat en hilarisch optreden van de eerst een beetje erg naïeve Brigitte, voorkomt ze een al te dramatische afloop van haar avontuur en het zou geen leuk boek zijn als Florian Iris niet meer zou tegenkomen. Maar een vrouw die van liefdesemoties flauwvalt, lijkt me ietwat achttiende eeuws. Geluk, vrolijkheid, zelfs avontuurlijke spanning en het verlangen naar een levensmaatje komen je op elke bladzijde van dit boek tegemoet. Lekker luchtig, niet te diep, geen overgebleven trauma’s, en een feel-good eind aan deze liefdesroman. Een boek voor als je een weekendje Praag doet.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Onverwacht verliefd

 • Anne Theys schrijft:

  “Onverwacht verliefd”
  Auteur : Saskia Schouten

  Toen ik het boek in handen kreeg was ik er meteen verliefd op, hoe kan het ook anders! Je ziet een jong koppel genieten van een heerlijke picknick en daarbij nog een pracht boeketje bloemen….
  Dus ja je kunt ook al raden dat het om verliefd zijn en liefde gaat!
  Het verhaal begint te Praag waar twee vriendinnen, Brigitte en Iris, op weekend zijn.
  Het weekendje te Praag bevalt hen beiden uitstekend! Zeker voor Brigitte die daar een hele knappe man heeft ontmoet en er ook nog eens een date mee heeft…zou daar een romance uit voortbloeien of maakt de afstand het moeilijk? Een ding is zeker, dat Brigitte wel voor haar doel gaat! Ze valt voor zijn charmes en laat zich helemaal gaan.
  Iris heeft dan op haar beurt kennisgemaakt op de terugweg met een zeer vlotte sympathieke man…. de vlindertjes waren zeker aanwezig !
  Maar ook daar schuilt de vraag of deze kortstondige ontmoeting wel verder kan groeien? Ze heeft haar adres en telefoonnummer aan hem gegeven dus….Maar jammer genoeg hoor ze niets meer van hem en toch blijft hij in haar hoofd spoken ! Vragen en twijfels die haar bezighouden…. moet ze hem loslaten of is er nog hoop ?
  Hoe het verder verloopt moet je zelf ontdekken, kan erbij zeggen dat je wel in een emotionele roller coaster zit : liefde, spanning, verbazing….. kortom het boek laat je niet los !
  Heb het boek ontzettend graag gelezen…. en het einde heeft me geraakt, alsook andere fragmenten!
  Hou je van liefde, spanning en romantiek…. dan is “onverwacht verliefd” zeker een aanrader.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.