Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17116

Fluisterende liefde

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Schouten, Saskia

Christelijke roman

Ina Snijders

05-09-2017

 

BESTEL

Recensie

Ilona afgewezen door haar, inmiddels, ex-vriend en kort daarna ook nog door een vakantie"liefde" vernederd, voelt zich waardeloos en afgewezen, ze raakt daardoor verbitterd en verward. Gelukkig heeft ze een heel goede, begripvolle en geduldige vriendin Rhodante, die Ilona vraagt om in de vakantie een Roemenië groepsreis te gaan doen. Zelf gaat ze ook mee samen met haar man Halewijn.

Ook Boudewijn, de broer van Rhodantes man, gaat mee. Boudewijn valt direct voor Ilona, maar zij heeft even geen behoefte aan een relatie, te bang voor nieuwe afwijzing. Rhodante besluit eerder terug te gaan om Boudewijns toenaderingen te ontlopen. Eenmaal weer thuis merkt ze een verandering op bij zichzelf en na vele verwikkelingen o.a. ook met haar ex-vrienden, komt ze uiteindelijk tot een besluit.

Dit boek gaat vooral over relaties, waarin gevoelens van afwijzing en jaloezie een grote plaats innemen en wat dat doet met de persoon in kwestie zelf, maar ook met diens relatie met de ander.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Fluisterende liefde

 • Meinsje Wijma schrijft:

  Titel: FLUISTERENDE LIEFDE
  Auteur: Saskia Schouten
  Scholten Uitgeverij
  Recensie geschreven door: Meinsje Wijma

  Eerlijk duurt het langst, maar een kat in het nauw maakt rare sprongen en een leugentje om bestwil wordt al snel een kluwen waarin Ilona zich volledig vastdraait.
  In fluisterende liefde is het niet enkel Ilona die halve waarheden of onvolledige informatie deelt, ook om haar heen krijgt Ilona te maken met leugenachtige taferelen die weer invloed hebben op haar eigen waarneming en zelfvertrouwen.
  Hoe ontstijg je de kluwen van leugens en bedrog wanneer je er zo in verstrikt bent geraakt?
  Ondanks allerlei issues in dit boek is de schrijfster er goed in geslaagd om het een warm en gezellig boek te laten zijn.
  De lezer krijgt tussen de regels door meer en meer inzage in Ilona’s hart wat ze maar zo spaarzaam durft te laten zien.
  Als niet-christen kijkt Ilona vreemd aan tegen christenen en hun gewoontes.
  Mooi hoe in dit boek christenen leren van niet-christenen en andersom.
  Ilona mag ontdekken hoe God haar niet afwijst en hoe krachtig het wapen van gebed is. In beginsel het gebed van omstanders, maar durft zij het zelf ook?
  Ilona begrijpt zichzelf niet meer; ze gaat voor Boudewijn op de loop èn ze hoopt dat hij haar ziet, maar kan een relatie wel? Eerder is ze toch ook bruut afgewezen en gedumpt?
  Ilona en Boudewijn hebben beiden de wens om leugens en bedrog achter zich te laten en willen waarheid als basis voor een juiste start van een relatie, maar (hoe) lukt hun dit?
  De prachtige gedichten in dit boek zijn een waardevolle aanvulling op het verhaal.
  Een boek met een mooie balans tussen oplopende spanning en zacht gefluisterde liefde.

  4


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.